Basın Bültenleri 7

Ahmet Tüzün Arşiv Çalışmaları

Ahmet Tüzün’ü yaşama vedasının 8. yıl dönümünde sevgi ve özlemle anıyoruz.

Yazılı kültürü tam içselleştiremeden, dijital çağ bizi yeniden sözel ve görsel topluma doğru dönüştürmeye başladı. Bu bağlamda, görseller ve kısa cümleler reflekslerimizi belirliyor, kalıcı olandan çok geçiciliğe odaklıyor zihnimizi. Sözlü bellek yazıya dönüştürülemediğinde, içinden geçtiğimiz dünya koşullarında, uçup gidiyor adeta.

Bu süreçlerden geçerken, kolay olmasa da kendi işimize odaklanmanın çabasını harcıyoruz. Edebiyat, felsefe ve sanat alanında bıkmadan, yılmadan çalışmanın kolay olmadığı aşikâr. Bu disiplinlere yaşamını adamış, ürün vermiş, ürünlere sahip çıkmış bir kültür insanından kalanlara sahip çıkmak, Aristoteles’in Entelektüel erdem kavramı üzerine düşünmeyi ve bilinçli olmayı zorunlu kılıyor.

Ahmet Tüzün’ün yaşama vedasının 8. yıl dönümü, kolay geçmedi bu sekiz yıl. Arşivimizde bulunan kitapları kataloglamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar kataloglamasını yaptığımız kitap sayısı dört bin dört yüze ulaştı. http://imrenahmettuzunktuphanesi.org adresinden ulaşılabilir durumdadır. İnternet üzerinden; gelişmiş arama/kitap/anahtar kelime yazılarak kitapların bibliyografik bilgilerine erişilebilir, sepete ekle butonuyla dikkatinizi çeken kitapları bir araya getirebilirsiniz. Üyelik olanağı da mevcuttur, ancak sistemde yeterli alan olmadığı için şimdilik aktif değildir.

Ahmet Tüzün’ün yazıları ve şiir çevirilerini kitaplaştıramadık henüz. Kütüphane’nin bütünlüğe ulaşması, geleceğinin belirlenmesi önceliğimiz arasındadır ve kurumsal bir yapıya kavuşmasının yollarını nasıl bulabileceğimiz konusu bir sorun olarak önümüzde duruyor. Elbette hem bilgi birikimi hem de ekonomik koşullar, bir çok olanağın önünü açacaktır, çabalarımız bu yöndedir.

Kataloglamayı sürdürdükçe gördüğümüz, yayıncılığın İstanbul odaklı olması, Anadolu’da bir aydınlanma arzu ediliyorsa, yayıncılığın Anadolu’da hayat bulması, butik yayıncılığın ötesine geçmesi, toplumsal değişimi de etkileyecektir hiç kuşkusuz.

Felsefe, Edebiyat, Sanat’ın varlığını sürdürebilmesi, adanmış yaşamlar sayesinde mümkün olabilecektir. Bu bağlamda, Ahmet Tüzün’ün kültür insanı olarak, Entelektüel birikimini görünür kılabilmenin çabası içindeyiz.

Ahmet Tüzün’e kültürel iklimimize kattığı değer için teşekkür ediyor, sevgi ve özlemle anıyoruz.

İmren Tüzün

Antalya, 03 Mart 2020

İletişim: imrentuzun@ttmail.com

Facebook Sayfası için tıklayınız...

Copyright © 2009-2016 Ahmet  Tüzün. All rights reserved.

 

designed by DESTECH İNTERNET HİZMETLERİ